Podium drużyny na inaugurację skoków

Początek skoków w Pucharze Świata na sezon 2019/20 rozpoczęto w Wiśle . Pierwszymi zawodami był turniej drużynowy .Wystartowało w nim dziesięć zespołów : Austria , Norwegia , Polska , Słowenia , Niemcy , Japonia , Szwajcaria , Finlandia , Czechy , Rosja . Po pierwszej serii Polska była na prowadzeniu.

Po przerwie zaczęło mocno wiać i niestety spadliśmy na trzecie miejsce .Podium na początek sezonu to jednak sukces .Przed sezonem mieliśmy wielkie obawy związane ze zmianą trenera zamiast Horngachera naszymi zawodnikami opiekuje się Michal Dolezal , który od 2016 roku był asystentem Horngachera .

Po dzisiejszych skokach naszej drużyny można spokojnie powiedzieć ,że jednak będzie dobrze . Po pierwszej turze skoków z zawodów odpadła Rosja i Czechy . Oto kolejność drużyn po dzisiejszych zawodach : 1 Austria 1018,2 PKT , 2 Norwegia 995 ,7 PKT , 3 Polska 990,9 PKT , 4 Słowenia 979,3 PKT , 5 Niemcy 497,6 PKT , 6 Japonia 947 PKT , 7 Szwajcaria 830 PKT , 8 Finlandia 700, 4 PKT , 9 Czechy 331 ,2 PKT , 10 Rosja 298,1 PKT .

Z ciekawością czekamy na cały sezon i życzymy naszym skoczkom dalszych sukcesów , by było pomyślnie zimą co mamy od kilku lat .