19 lutego w ramach ferii na warsztatach PRP zorganizowaliśmy wycieczkę na Barbarkę. Oprócz spaceru po lesie mieliśmy okazję uczestniczyć w zajęciach na temat śladów i tropów zwierząt. Wysłuchaliśmy ciekawej prezentacji, robiliśmy zadania z karty pracy oraz odciskaliśmy w glinie ślady zwierząt leśnych. Zobacz zdjęcia

20 lutego wybraliśmy się na pizze. Był to czas na integrację grupy, rozmowy i śmiech. Ola przy pomocy swojego tabletu dokonała zamówienia i zapłaciła rachunek. Zobacz zdjęcia

22 lutego grupa warsztatowa PRP wybrała się na wycieczkę do Bydgoszczy. Celem wycieczki było Muzeum Mydła i Historii Brudu.Dowiedzieliśmy się jak wyglądała kąpiel w średniowiecznej balii, mogliśmy doświadczyć prania na tarze oraz odwiedzić sklep PRL. Przedsmakiem zwiedzania były warsztaty mydlane, gdzie każdy zaprojektował i wykona swoje własne, glicerynowe mydło, które oczywiście zabrał ze sobą na pamiątkę. Zobacz zdjęcia