W roku 2014 Starostwo Powiatowe w Toruniu po raz kolejny zorganizowało konkurs na wolontariusza roku. Po rozpatrzeniu wszystkich wniosków zwyciężył nasz wolontariusz Łukasz Falkowski. Łukasz jest wolontariuszem w Stowarzyszeniu od początku jego istnienia czyli od 11 lat.

Łukasz ma 37 lat, jest absolwentem Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Instytucie Socjologii oraz Uniwersytetu Warszawskiego gdzie w Instytucie Polityki Społecznej ukończył studia magisterskie. Od 10 lat jest także członkiem zarządu Stowarzyszenia „Jestem”.

Organizowane przez niego wyjścia integracyjne bardzo cieszą naszych podopiecznych i zawsze wynikają z ich potrzeb. Łukasz nie widzi w naszych podopiecznych osób z niepełnosprawnością, tylko młodzież i osoby potrzebujące rozrywki, wyjść „na miasto”, na koncert bez zbędnych ceregieli. Nie przegapi ciekawego wydarzenia, zawsze pamięta o urodzinach naszych podopiecznych. Każdy rodzic czy opiekun był młody (lub jest :-)) i wie jak ważne w procesie socjalizacji jest uczestniczenie w społecznych wydarzeniach.

Łukasz dziękujemy :-) i nie ustawaj!

Zobacz zdjęcia